Že od nekdaj sem bil zelo velik navdušenec nad slovensko Istro. To pa zato, ker so bili ti kraji res zelo čudoviti in pa polni bogate zgodovine, katera pa se je kazala na mnogih različnih področjih. Enega izmed teh področji slovenske Istre pa sem lahko tudi pred kratkim spoznal. To pa se je zgodilo, ko smo bili s prijatelji povabljeni v oljčnik v bližini Kopra, kjer se torej izdeluje oljčno olje slovenske Istre.
Tedaj pa smo si lahko ogledali, kako se olje sploh pripravlja, oziroma izdeluje, nato pa smo lahko tudi veliko različnih vrst olja preizkusili. Tukaj pa sem res užival, ter mi je bilo tovrstno okušanje zelo zanimivo in prijetno. Tedaj pa sem se tudi prvič srečal z oljem, natančneje ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, katero pa mi je od tistega dneva dalje ostalo v spominu. To pa zaradi tega, ker sem bil nad to vrsto olja resnično zelo presenečen in zadovoljen, kajti ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre je bilo polno tistega značilnega okusa po oljkah, kar pa se mi je zdelo primerno za tovrstno olje. Prav tako pa sem prav dobil tisti okus, ki si ga predstavljam za slovensko Istro, tako da je bilo to olje res očitno slovenskega porekla, kar pa mi je zelo všeč.
Zaradi tega pa sem si pri tej oljarni tudi kupil ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, saj sem ga imel namen uporabljati tudi v svoji domači kuhinji in kulinariki. Na začetku pa sem ga uporabljal le tu in tam, pri kakšni pripravi specifične hrane. Po nekaj tednih in pripravljenih obrokih, pa je to olje hitro nadomestilo olja, ki sem jih uporabljal prej, ter se je to sedaj znašlo v prav vsaki hrani, ki sem jo pripravil. Svežina, ki jo je ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre dalo, je bila preprosto preveč dobra, da tega olja ne bi vedno uporabljal.