Veliko je literatur o tem, kako premagati raka, kar je zelo dobro, saj si mora človek danes v večji meri pomagati sam, ko pride do takšnih bolezni. Zelo veliko naredi zdravstvo, ampak večji del mora pa vsak posameznik narediti v sebi. En del je vsekakor hrana, naslednji del so vsekakor prepričanja in brez dela na sebi ne gre.  

Dejstvo je, da je način, kako premagati raka, lahko zelo enostaven ali pa zelo težak, vse je pa odvisno od bolnika, kako se bo s tem soočil. Pa tudi zelo veliko je odvisno od tega, kakšen je pravzaprav rak, kjer se je naredil, in v katerem stadiju je bil odkrit. Če je odkrit takrat, ko je še ozdravljiv potem, obstaja zelo veliko možnosti za to, da se bolezen premaga. Vsaj tako naj bi bilo v teoriji. Kaj je pa resnično pravi recept za takšno ozdravitev, je pa zelo velikokrat popolnoma odvisno od posameznika. Nekateri imajo več dela na prehrani, drugi več na miselnih vzorcih, spet tretji se pa niti ne zavedajo, kjer imajo težave, ki so jim povzročile nastanek takšne bolezni. Ker pa obstajajo literature, kako premagati raka, je pa seveda vse znanje o možnostih dosegljivo vsem, če se le odločijo za to. 

Knjiga, kako premagati raka, je zelo zanimiva

Sama se nisem nikoli kaj preveč osredotočala na to bolezen, ker mi ni bila nikoli blizu. Sem pa ne dolgo nazaj po čistem naključju prišla do knjige, kjer je zelo veliko pisalo o tem, kako premagati raka, in se mi je tisti hip zdela zanimiva. Ker sem imela nekaj časa, sem knjigo na hitro preletela kar v knjižnici, ker me je zanimalo, le bi bilo v tej knjigi kaj zanimivega zame. V resnici sem ugotovila, da bi to knjigo lahko brez težav prebral in uporabil tudi nekdo, ki nima raka, saj je bila knjiga, kako premagati raka, zelo polna koristnih informacij.