Nihče ne bi rad ob nakupu strešne kritine zanjo odštel celotnega premoženja. V tem primeru je dobro, da se odloči za kritino iz betona. Betonska strešna kritina ponuja izjemne fizikalne lastnosti, kot so obstojnost, trajnost, trdnost – in posledično učinkovitost. Ta strešna kritina se dobro znajde na vsaki strehi, na vsakem objektu – ne glede na to, kako so veliki in kakšen je njihov strešni naklon. Prednosti tovrstne strešne kritine sta dejstvi, da je izjemno trdna in odporna na ultravijolične žarke, nizke temperature, vetrovno vreme in točo. Za nameček ne absorbira velikih količin vode. Beton je material, v katerem sta združena cement in pesek. To betonsko maso nato vtisnejo v kalupe in tako dobijo strešnike ali kar koli drugega, betonskega.

Strešna kritina iz betona je odporna tudi na ogenj, saj ne more zagoreti. Ponuja še eno prednost: je energijsko varčna. Je dobro toplotno izolirana in visoko nosilna. Odlikuje jo tudi njena okoljska prijaznost. Na streho jo moramo namestiti pod naklonom med dvajsetimi in štiridesetimi stopinjami, da bo optimalno montirana. Kljub temu je primerna tudi za strehe z nekoliko večjim ali manjšim naklonom od naštetega. Če je streha strmejša, se betonske strešnike pritrdi enega po enega.

Strešna kritina iz kovine prav tako spada med bolj iskane. Ljudje jo obožujejo zaradi njene odpornosti na rjavenje, na veter, nevihto, deževje, sneg in led, hrup in točo-. Ščitijo jo cinkov in aluminijev premaz. Po končanem stiskanju se začne premazovati strešnike. Njena življenjska doba je dolga. Nikoli ne poka – na njej ne boste opazili pojava mikrorazpok. Skratka, ta strešna kritina vas bo tako navdušila, da vam ne bo žal niti enega evra, ki ste ga plačali zanjo. Kakšne so cene strešnih kritin? Najdražja strešna kritina je opečnata, vendar pa je veliko ljudem privlačna zaradi njenega domačnega videza. Kovinska in betonska spadata v nižji razred glede cene.