Tolažim se, da to ni mogoče, vendar imam občutek, da je stvar še kako resna. Moj avto namreč potrebuje nov akumulator, kar pa pomeni dodaten strošek ob nepravem času. Verjetno se sprašujete, zakaj me je novica avtomehanika, da moj avto potrebuje nov akumulator, tako zelo presenetila? Seveda v negativni smeri, da se razumemo. Ta mesec res ne prinaša nič dobrega, vsaj meni ne. Očitno nad menoj preži temen oblak in ni videti, da bi se pomikal v drugo smer. 

Ta mesec sem namreč izgubila službo. Vem, žalostno, ali pa tudi ne, kot vzamete. Glede na to, da v službi že dolgo nisem bila najbolj produktivna, je bila odpoved pričakovana. Mogoče pa me bo odpoved vzpodbudila, da poiščem nekaj, v čemer bom resnično uživala. A kaj, ko izguba službe pomeni tudi izguba dohodka. Moji mesečni stroški so zelo visoki. Verjetno me zdaj razumete, zakaj mi pokvarjeni akumulator ni pričaral nasmeha na obraz. S sklonjeno glavo sem se po hitrem postopku odpravila do najbližje avtomehanične delavnice, kjer bodo poskrbeli za zamenjavo starega, pokvarjenega akumulatorja. Upam lahko samo, da bo zamenjava hitra ter seveda cenovno ugodna.

Ne boste verjeli! Čeprav mi je nov akumulator nakopal dodatne stroške, pa se je poleg tega zgodilo še nekaj čisto nepričakovanega. Tokrat nekaj pozitivnega. V avtomehanični delavnici, kjer so zamenjali moj stari, dotrajani akumulator, so namreč iskali novo računovodjo. Za prosto delovno mesto mi je povedal kar avtomehanik, s katerim sva se zaklepetala pri zamenjavi mojega akumulatorja. Ker sem po poklicu računovodja, sem se seveda nemudoma prijavila na delovno mesto in uganete, kaj se je zgodilo. Dobila sem novo službo. 

Neverjetno! To je zgodba, ki jo bom enkrat zagotovo delila s svojimi otroki. Še vedno ne morem dojeti, kako hitro se je vse skupaj odvijalo. Kaj vse se nam lahko zgodi v enem dnevu. Mogoče pa bo temen oblak nad mano le izginil. Ob tako veseli in lepi novici o novi zaposlitvi sem na dodatne stroške, ki mi jih je povzročil nov akumulator, popolnoma pozabila.