Tehnologija se neprestano spreminja in prav je tako. V to kategorijo spada tudi brizganje plastike. Skozi leta smo prišli neverjetno daleč kar se tiče tehnološkega napredka. Pomembno je, da se vsake toliko ozremo nazaj in se poglobimo v materiale in metode dela, ki smo jih uporabljali nekoč. 

Od samega začetka človeštva smo uporabljali kamne in kosti iz katerih smo izdelovali orodje in orožje. Že takrat smo iskali vzdržljive materiale, ki se ne bi z lahkoto zlomili in nam na tak način prihranili čas, četudi se tega nismo zavedali. Brizganje plastike je bilo takrat še zelo daleč. Nadaljevali smo z lesom, ki se je izkazal kot odličen material za oblikovanje. Prav tako tudi glina. Z našim razvojem se je spreminjala tudi uporaba orodij. Kaj kmalu pa so na vrsto prišle tudi kovine kot sta bron in železo. Vsi ti materiali so služili različnim namenom in bili na različnih področjih še kako uporabni. Sedaj pa se lahko dotaknemo še aspekta pri katerem v uporabo pride brizganje plastike in se dotaknemo vprašanja zakaj je ta metoda dela tako pomembna. 

Zadnji material, ki se je pojavil in je sedaj v množični uporabi je plastika. Le ta je bila izumljena šele pred dobrimi sto leti, kar je fascinantno. Masivna proizvodnja pa je omogočila, da je plastika sedaj v uporabi po celotnem svetu. Metoda imenovana brizganje plastike pa je plastične izdelke še nadgradila. Z njeno pomočjo lahko danes z lahkoto in izredno hitro izdelamo kakršen koli izdelek. 

Ne moremo vedeti kam nas bo tehnologija popeljala v prihodnosti. Trenutno pa je brizganje plastike izredno pomemben del le te. Zavedati se moramo, da je s plastiko potrebno ravnati izredno odgovorno in proizvajalci, ki uporabljajo stroj za brizganje plastike to vsekakor vedo. Strmeti moramo k temu, da se tehnologija razvija v smer, ki bo omogočila napredek globalno gledano in k temu cilju lahko pripomore čisto vsak izmed nas s tem, ko kupuje izdelke pridelane varčno in jih po uporabi tudi reciklira.