Včasih je bila sivka manj znana, danes pa je že skoraj pri vsaki hiši. Prav spominjam se poletja, ko sem kdaj obiskala našo slovensko obalo in tam zagledala sivko, vedno mi je bila pri srcu in vedno sem si utrgala par vejic, da sem jih odnesla z seboj. Danes je sivka posajena vsepovsod po Sloveniji, ni več samo na primorskem, tako jo sadim vsako pomlad tudi sama, čeprav imam že polno sivke posajene, pa še vedno najdem prostor za novo.

Ne vem zakaj mi je sivka, ta barva me je očarala. Tisto obdobje je bilo zame prelepo, sedaj pa živim drugje in ko se spominjam teh časov, opažam, da sem bila bolj srečna tam. 

Poleti mojo jedilno mizo krasi šopek sivke vedno, če ni šopka na mizi, me otroci sprašujejo, če je kaj narobe. Všeč mi je pri njej , ker je tako nezahtevna in tako lepo se poda k okraševanju, tako za darila, kot za šopke, lahko pa jo tudi posušite in imate v omarah majhne paketke proti moljem, če pa se boste pozanimali, pa boste  tudi ugotovili, koliko zdravilnih učinkov ima in da vam lahko reši marsikatero težavo.

Pri meni bo sivka ostala kot okrasna rastlina, tako na vrtu, kot tudi v hiši, večkrat pa jo nesem zraven darila tudi, ko grem kam na obisk, kar moje prijateljice že vedo. Pri meni bo sivka ostala prelepa rastlina, ki mi polepša še tako zamorjen dan in vsak ki me pozna, me z njo lahko spravi v dobro voljo. Naj bo to sivka na kratkem ali dolgem steblu je zame čisto vseeno.